In totaal zitten nu 4,20 miljoen Spanjaarden zonder werk. De totale werkloosheidsgraad bedroeg tijdens het vierde kwartaal 20,30%. De werkloosheidsgraad wordt maar op kwartaalbasis bekendgemaakt.

Jose Manuel Campa, de Spaanse staatssecretaris voor economie, maakt zich sterk dat de situatie op de arbeidsmarkt in de komende maanden gaat verbeteren, maar de analisten zijn daar minder gerust in.

Het toenemend aantal werklozen doet bovendien de inkomsten voor de staatskas dalen, met als gevolg dat het moeilijk gaat worden om de objectieven wat betreft de reductie van het begrotingsdeficiet te verlagen.

In totaal zitten nu 4,20 miljoen Spanjaarden zonder werk. De totale werkloosheidsgraad bedroeg tijdens het vierde kwartaal 20,30%. De werkloosheidsgraad wordt maar op kwartaalbasis bekendgemaakt. Jose Manuel Campa, de Spaanse staatssecretaris voor economie, maakt zich sterk dat de situatie op de arbeidsmarkt in de komende maanden gaat verbeteren, maar de analisten zijn daar minder gerust in. Het toenemend aantal werklozen doet bovendien de inkomsten voor de staatskas dalen, met als gevolg dat het moeilijk gaat worden om de objectieven wat betreft de reductie van het begrotingsdeficiet te verlagen.