Spanje wil voor 3 miljard euro aan staatsobligaties met een looptijd van vijf jaar verkopen. Het rendement op deze obligaties bedroeg gisteren 4,813%, tegenover 3,576% bij de laatste veiling in april.

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie bereikte vorige week een piek voor de afgelopen acht jaar, maar is sindsdien weer wat afgebrokkeld. Toch bevindt Spanje zich nog steeds in de gevarenzone.

Pavan Wadhwa, head of European interest-rate strategy bij JPMorgan Chase & Co. in Londen, verwacht weinig problemen wat de Spaanse veiling betreft. Alle ogen waren op Portugal gericht en daar is alles goed verlopen.

Spanje wil voor 3 miljard euro aan staatsobligaties met een looptijd van vijf jaar verkopen. Het rendement op deze obligaties bedroeg gisteren 4,813%, tegenover 3,576% bij de laatste veiling in april. Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie bereikte vorige week een piek voor de afgelopen acht jaar, maar is sindsdien weer wat afgebrokkeld. Toch bevindt Spanje zich nog steeds in de gevarenzone. Pavan Wadhwa, head of European interest-rate strategy bij JPMorgan Chase & Co. in Londen, verwacht weinig problemen wat de Spaanse veiling betreft. Alle ogen waren op Portugal gericht en daar is alles goed verlopen.