De vraag van beleggers was erg hoog en de rentepercentages kwamen uit op 1,73% voor de 3-maands en 2,43% voor de 6-maands.

Bij de vorige veiling in november kwam voor beide looptijden het rentepercentage ruim boven de 5% uit.

De geslaagde veiling zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers verklaard kunnen worden door de 3-jaars ECB lening waar banken op in konden schrijven.

Het zouden vooral lokale banken zijn die op de kortlopende leningen hebben ingeschreven. Het is zeer de vraag of banken dit op grotere schaal en bij langere looptijden ook zullen doen.

De vraag van beleggers was erg hoog en de rentepercentages kwamen uit op 1,73% voor de 3-maands en 2,43% voor de 6-maands. Bij de vorige veiling in november kwam voor beide looptijden het rentepercentage ruim boven de 5% uit. De geslaagde veiling zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers verklaard kunnen worden door de 3-jaars ECB lening waar banken op in konden schrijven. Het zouden vooral lokale banken zijn die op de kortlopende leningen hebben ingeschreven. Het is zeer de vraag of banken dit op grotere schaal en bij langere looptijden ook zullen doen.