Het kan tot zes maanden duren alvorens een huis of appartement effectief verkocht is, ook al hebben koper en verkoper al geruime tijd een overeenkomst bereikt. Het belangrijkste probleem is het gebrek aan financiering van de banken, ook al zijn er momenteel koopjes te doen.

De Spaanse banken zijn namelijk allesbehalve happig om nog halsoverkop woonkredieten op te slaan, ze zitten namelijk opgezadeld met een berg probleemkredieten in de portefeuille. In september werden nog 15.000 woonkredieten toegestaan tegenover 129.000 op de piek van de vastgoedmarkt in september 2005. De Spaanse vastgoedmarkt droog dus steeds verder op.

Het kan tot zes maanden duren alvorens een huis of appartement effectief verkocht is, ook al hebben koper en verkoper al geruime tijd een overeenkomst bereikt. Het belangrijkste probleem is het gebrek aan financiering van de banken, ook al zijn er momenteel koopjes te doen. De Spaanse banken zijn namelijk allesbehalve happig om nog halsoverkop woonkredieten op te slaan, ze zitten namelijk opgezadeld met een berg probleemkredieten in de portefeuille. In september werden nog 15.000 woonkredieten toegestaan tegenover 129.000 op de piek van de vastgoedmarkt in september 2005. De Spaanse vastgoedmarkt droog dus steeds verder op.