Wie had gehoopt dat de Spaanse vastgoedmarkt een bodem heeft bereikt, wedde op het verkeerd paard. Integendeel zelfs, de prijzen voor woningen en appartementen dalen in versneld tempo. In het vierde kwartaal van vorig jaar werd een gemiddelde daling met 9,70% opgetekend.

Dat is de scherpste daling die ooit werd opgetekend, waarbij de prijzen in één klap terugvallen tot de niveaus van 2004. Daardoor neemt de druk op de Spaanse banken weer toe, want die zitten met heel wat vastgoedleningen opgezadeld. Overigens dalen ook in Slovenië de woningprijzen.

Wie had gehoopt dat de Spaanse vastgoedmarkt een bodem heeft bereikt, wedde op het verkeerd paard. Integendeel zelfs, de prijzen voor woningen en appartementen dalen in versneld tempo. In het vierde kwartaal van vorig jaar werd een gemiddelde daling met 9,70% opgetekend. Dat is de scherpste daling die ooit werd opgetekend, waarbij de prijzen in één klap terugvallen tot de niveaus van 2004. Daardoor neemt de druk op de Spaanse banken weer toe, want die zitten met heel wat vastgoedleningen opgezadeld. Overigens dalen ook in Slovenië de woningprijzen.