De uitslag van de Italiaanse parlementsverkiezingen blijkt uiteindelijk niet meer dan steen in een waterplas te zijn geweest.

Minister van Economie Luis De Guindos verklaarde gisteren dat Spanje op de goede weg zit, de economie van het land zou dit jaar opnieuw kunnen groeien.

Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie bedroeg gisteren 4,72%, of 4 basispunten minder dan het slotniveau van gisteren.

Orlando Green, fixed-income strategist bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, merkt op dat de bescherming van de Europese Centrale Bank de rente op Spaanse staatsobligaties drukt. Zonder die steun zou de situatie volatieler zijn geweest.

De uitslag van de Italiaanse parlementsverkiezingen blijkt uiteindelijk niet meer dan steen in een waterplas te zijn geweest. Minister van Economie Luis De Guindos verklaarde gisteren dat Spanje op de goede weg zit, de economie van het land zou dit jaar opnieuw kunnen groeien. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie bedroeg gisteren 4,72%, of 4 basispunten minder dan het slotniveau van gisteren. Orlando Green, fixed-income strategist bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, merkt op dat de bescherming van de Europese Centrale Bank de rente op Spaanse staatsobligaties drukt. Zonder die steun zou de situatie volatieler zijn geweest.