Bovendien wijst alles er op dat de werkloosheid nog verder gaat oplopen. Er was ook beter nieuws, want de Spaanse economie is tijdens het eerste kwartaal minder sterk gekrompen dan iedereen had verwacht. In de eerste drie maanden werd een krimp met 0,30% opgetekend, waar 0,40% was verwacht.

Mohit Kumar, head of European interest-rate strategy bij Deutsche Bank AG in Londen, is van mening dat het slechte nieuws nu wel verrekend zit in de Spaanse obligatiekoersen. Na de recente verkopogolf is er duidelijke sprake van een oververkochte situatie, van waaruit het herstel kan worden ingezet.

Ook Griekse staatsobligaties aan de beterhand

De Griekse staatsobligaties gingen gisteren eveneens een paar tikken hoger, nadat de voormalige minister van Financiën Evangelos Venizelos verklaarde dat hij Griekenland tegen eind 2015 opnieuw toegang tot de financiële markten wil zien krijgen. Tot dan zal het land afhankelijk blijven van externe hulp.

Volgende zondag gaan de Grieken naar de stembus en op basis van de huidige stand van zaken is er geen enkele partij die zich als grote overwinnaar zal mogen bestempelen. Dat betekent dat het Griekse politieke landschap nog geruime tijd versnipperd gaat blijven.

Bovendien wijst alles er op dat de werkloosheid nog verder gaat oplopen. Er was ook beter nieuws, want de Spaanse economie is tijdens het eerste kwartaal minder sterk gekrompen dan iedereen had verwacht. In de eerste drie maanden werd een krimp met 0,30% opgetekend, waar 0,40% was verwacht. Mohit Kumar, head of European interest-rate strategy bij Deutsche Bank AG in Londen, is van mening dat het slechte nieuws nu wel verrekend zit in de Spaanse obligatiekoersen. Na de recente verkopogolf is er duidelijke sprake van een oververkochte situatie, van waaruit het herstel kan worden ingezet. Ook Griekse staatsobligaties aan de beterhand De Griekse staatsobligaties gingen gisteren eveneens een paar tikken hoger, nadat de voormalige minister van Financiën Evangelos Venizelos verklaarde dat hij Griekenland tegen eind 2015 opnieuw toegang tot de financiële markten wil zien krijgen. Tot dan zal het land afhankelijk blijven van externe hulp. Volgende zondag gaan de Grieken naar de stembus en op basis van de huidige stand van zaken is er geen enkele partij die zich als grote overwinnaar zal mogen bestempelen. Dat betekent dat het Griekse politieke landschap nog geruime tijd versnipperd gaat blijven.