Het rendement op Spaanse staatsobligaties steeg daarmee voor het eerst in drie dagen. Het land verkocht obligaties met een looptijd tot 2037 voor een bedrag van 1 miljard euro.

Daarnaast werden ook obligaties met een looptijd van tien jaar verkocht, dit voor een bedrag van 2,50 miljard euro. Vooral de verkoop van laatstgenoemde Spaanse staatsobligaties viel tegen.

Er was namelijk gemikt op een bedrag van 3,50 tot 4 miljard euro. Glenn Marci, strateeg bij DZ Bank AG in Frankfurt, was van mening dat de tegenvallende verkoop niet veel goeds belooft voor de toekomstige veilingen.

Het rendement op Spaanse staatsobligaties steeg daarmee voor het eerst in drie dagen. Het land verkocht obligaties met een looptijd tot 2037 voor een bedrag van 1 miljard euro. Daarnaast werden ook obligaties met een looptijd van tien jaar verkocht, dit voor een bedrag van 2,50 miljard euro. Vooral de verkoop van laatstgenoemde Spaanse staatsobligaties viel tegen. Er was namelijk gemikt op een bedrag van 3,50 tot 4 miljard euro. Glenn Marci, strateeg bij DZ Bank AG in Frankfurt, was van mening dat de tegenvallende verkoop niet veel goeds belooft voor de toekomstige veilingen.