Volgens de OESO blijven de spreads historisch gezien hoog, waardoor het noodzakelijk wordt dat Spanje al het mogelijke doet om zo snel mogelijk het vertrouwen van de financiële markten te herwinnen.

Volgend jaar moet het land 290 miljard euro opnemen op de financiële markten, zo blijkt uit de cijfers verstrekt door Moody's. Toch kan Spanje het moeilijk krijgen om in 2011 haar staatsobligaties geveild te krijgen.

Het land krijgt namelijk concurrentie van bijvoorbeeld Australië, waar de rente vanwege de vlot draaiende economie vrij fors is gestegen en waar obligaties dus een vergelijkbare tot zelfs iets hogere coupon opbrengen met veel minder risico's.

Volgens de OESO blijven de spreads historisch gezien hoog, waardoor het noodzakelijk wordt dat Spanje al het mogelijke doet om zo snel mogelijk het vertrouwen van de financiële markten te herwinnen. Volgend jaar moet het land 290 miljard euro opnemen op de financiële markten, zo blijkt uit de cijfers verstrekt door Moody's. Toch kan Spanje het moeilijk krijgen om in 2011 haar staatsobligaties geveild te krijgen. Het land krijgt namelijk concurrentie van bijvoorbeeld Australië, waar de rente vanwege de vlot draaiende economie vrij fors is gestegen en waar obligaties dus een vergelijkbare tot zelfs iets hogere coupon opbrengen met veel minder risico's.