Kredieten van dubieuze kwaliteit zouden uit effectentransacties zijn gehaald en op de eigen balans te zijn geplaatst. In een rapport uit CreditSights het vermoeden dat deze verliezen vroeg of laat aan de oppervlakte gaan komen.

De spaarbanken hebben de vastgoedzeepbel in Spanje helpen voeden, zeepbel die uiteenspatte nadat het instorten van de U.S. subprime market.

CreditSights stelt vast dat de caja's weinig informatie geven over de situatie van de portefeuille met woonkredieten. De kwaliteit van die portefeuilles zou echter zwakker zijn dan die van de gewone banken.

David Watts, John Raymond en Hana Galetova van CreditSights zijn van mening dat de Caja's het niveau van probleemkredieten in residential mortgage-backed securities (RMBS) kunstmatig laag hebben gehouden, waardoor hun eigen balansen zijn verzwakt.

De situatie kan nog gaan verergeren wanneer meer Spanjaarden werkloos worden en daarom hun leningen niet kunnen terugbetalen.

Kredieten van dubieuze kwaliteit zouden uit effectentransacties zijn gehaald en op de eigen balans te zijn geplaatst. In een rapport uit CreditSights het vermoeden dat deze verliezen vroeg of laat aan de oppervlakte gaan komen. De spaarbanken hebben de vastgoedzeepbel in Spanje helpen voeden, zeepbel die uiteenspatte nadat het instorten van de U.S. subprime market. CreditSights stelt vast dat de caja's weinig informatie geven over de situatie van de portefeuille met woonkredieten. De kwaliteit van die portefeuilles zou echter zwakker zijn dan die van de gewone banken. David Watts, John Raymond en Hana Galetova van CreditSights zijn van mening dat de Caja's het niveau van probleemkredieten in residential mortgage-backed securities (RMBS) kunstmatig laag hebben gehouden, waardoor hun eigen balansen zijn verzwakt. De situatie kan nog gaan verergeren wanneer meer Spanjaarden werkloos worden en daarom hun leningen niet kunnen terugbetalen.