De spaarbanken, die nog steeds bijzonder kwetsbaar zijn, moeten nu een core capital ratio van minstens 8% kunnen voorleggen. De regels zijn zelfs nog strenger voor de niet-beursgenoteerde caja's.

Die moeten namelijk een core capital ratio van minstens 10% kunnen voorleggen. De maatregel moet worden gezien tegen de achtergrond van een toename van de probleemkredieten bij de caja's.

De probleemkredieten, een sleutelindicator voor de Spaanse banksector, bereikten het hoogste niveau sinds 1995. Volgens de centrale bank bedroeg de bad loan ratio in februari 5,81%, tegenover 5,68% in januari.

De spaarbanken, die nog steeds bijzonder kwetsbaar zijn, moeten nu een core capital ratio van minstens 8% kunnen voorleggen. De regels zijn zelfs nog strenger voor de niet-beursgenoteerde caja's. Die moeten namelijk een core capital ratio van minstens 10% kunnen voorleggen. De maatregel moet worden gezien tegen de achtergrond van een toename van de probleemkredieten bij de caja's. De probleemkredieten, een sleutelindicator voor de Spaanse banksector, bereikten het hoogste niveau sinds 1995. Volgens de centrale bank bedroeg de bad loan ratio in februari 5,81%, tegenover 5,68% in januari.