Daardoor is het vertrouwen in de banksector echter duidelijk toegenomen, zeker wat betreft de beursgenoteerde banken. Banco Santander en BBVA gaven vorige week obligaties uit aan een rente die onder het niveau van voor de stress tests lag.

Nicolas Véron, senior fellow bij researchgroep Bruegel, merkt op dat nu ook de zwakkere banken nu weer naar de markt kunnen komen om geld op te halen. In termen van herkapitalisatie moet nog heel wat weg worden afgelegd.

De Spaanse spaarbanken gaven vorige week roadshows in Londen, Frankfurt en andere grote steden om hun aandelen geplaatst te krijgen.

Jorge Gil Lozano, directeur generaal van de confederatie van caja's, merkt op dat het aantal caja's als gevolg van fusies en overnames al is is gedaald van 45 naar 18.

Toch blijft de toegang voor krediet voor Spaanse banken zo goed als afgesloten, zodat ze voor hun financiering aangewezen zijn op de Europese Centrale Bank. Anderzijds zijn er niettemin signalen dat de situatie aan het normaliseren is.

Daardoor is het vertrouwen in de banksector echter duidelijk toegenomen, zeker wat betreft de beursgenoteerde banken. Banco Santander en BBVA gaven vorige week obligaties uit aan een rente die onder het niveau van voor de stress tests lag. Nicolas Véron, senior fellow bij researchgroep Bruegel, merkt op dat nu ook de zwakkere banken nu weer naar de markt kunnen komen om geld op te halen. In termen van herkapitalisatie moet nog heel wat weg worden afgelegd. De Spaanse spaarbanken gaven vorige week roadshows in Londen, Frankfurt en andere grote steden om hun aandelen geplaatst te krijgen. Jorge Gil Lozano, directeur generaal van de confederatie van caja's, merkt op dat het aantal caja's als gevolg van fusies en overnames al is is gedaald van 45 naar 18. Toch blijft de toegang voor krediet voor Spaanse banken zo goed als afgesloten, zodat ze voor hun financiering aangewezen zijn op de Europese Centrale Bank. Anderzijds zijn er niettemin signalen dat de situatie aan het normaliseren is.