Dat Portugal, Italië en Griekenland het moeilijk hebben, heeft iedereen inmiddels wel begrepen. Maar ook de Spaanse situatie wordt steeds nijpender. Het is weliswaar relatief stil geworden rond dit land maar dat wil zeker niet zeggen dat er verbetering in de lucht hangt, wel integendeel.

Spanje zou wel eens de onverwachte staaf dynamiet zijn die de eurozone opnieuw doet ontploffen. De werkloosheidsgraad in het land bedraagt 26%. Dat is maar iets meer dan de 27% in Griekenland, maar daarbij wel de opmerking dat het land vier maar meer inwoners heeft.

Dat Portugal, Italië en Griekenland het moeilijk hebben, heeft iedereen inmiddels wel begrepen. Maar ook de Spaanse situatie wordt steeds nijpender. Het is weliswaar relatief stil geworden rond dit land maar dat wil zeker niet zeggen dat er verbetering in de lucht hangt, wel integendeel. Spanje zou wel eens de onverwachte staaf dynamiet zijn die de eurozone opnieuw doet ontploffen. De werkloosheidsgraad in het land bedraagt 26%. Dat is maar iets meer dan de 27% in Griekenland, maar daarbij wel de opmerking dat het land vier maar meer inwoners heeft.