Nooit eerder in de geschiedenis van het land lag de verhouding van schulden ten opzichte van het BBP zo hoog. De regering van Mariano Rajoy had eerder al gewaarschuwd dat de kaap van 100% ergens in 2014 of 2015 zou overschreden worden, maar dat zou nu wel eens eerder dan verwacht kunnen gebeuren.

Bovendien is er het feit dat ook de werkloosheidsgraad compleet door het dak is gevlogen. Premier Mariano Rajoy grijpt elke gelegenheid aan om te verklaren dat de zaken weer beter gaan, maar hij wordt telkens opnieuw door de realiteit weer met de neus op de feiten gedrukt.

Nooit eerder in de geschiedenis van het land lag de verhouding van schulden ten opzichte van het BBP zo hoog. De regering van Mariano Rajoy had eerder al gewaarschuwd dat de kaap van 100% ergens in 2014 of 2015 zou overschreden worden, maar dat zou nu wel eens eerder dan verwacht kunnen gebeuren. Bovendien is er het feit dat ook de werkloosheidsgraad compleet door het dak is gevlogen. Premier Mariano Rajoy grijpt elke gelegenheid aan om te verklaren dat de zaken weer beter gaan, maar hij wordt telkens opnieuw door de realiteit weer met de neus op de feiten gedrukt.