Morgen wil Spanje staatsobligaties veilen en de vraag is of dat aan de huidige renteniveaus kan lukken. Waarschijnlijk zullen alle zeilen bijgezet moeten worden om de veiling te doen slagen.

Met de dag neemt de vrees toe dat Spanje eerder vroeg dan laat om financiële hulp zal moeten vragen. Daarnaast mag natuurlijk ook Griekenland niet over het hoofd worden gezien, waar de problemen zich eveneens ophopen. Steeds meer economen denken dat de Grieken het niet lang meer gaan uitzingen in de eurozone.

Op de valutamarkten krijgt de euro weer een pak slaag, ten opzichte van afgelopen vrijdag is het verlies opgelopen tot anderhalf procent. Ook op de Europese beurzen worden rake klappen uitgedeeld, de verliezen lopen op richting 2%. Vooral de financials hebben met koersdruk af te rekenen.

Fidelity International bezit 4,91% van de aandelen Umicore

Op 19 juli, heeft FIL Limited (Fidelity International), met adres op PO Box HM 670, Hamilton HMCX, Bermuda, de FSMA en Umicore te kennen gegeven dat zij op 17 juli 2012 de statutaire drempel van 5% heeft overschreden, en op dat ogenblik 4,91% van Umicore's aandelen en stemrechten bezat.

De aandelen toegeschreven aan FIL Limited komen voort uit verschillende fondsen voor collectieve belegging die beheerd worden door FIL Limited, FIL Investment Services Limited, Fidelity Investments Japan, FIL Investments Advisory (Korea) Ltd en FIL Investment Management (Hong Kong) Limited.

Deze entiteiten zijn filialen van, of worden gecontroleerd door FIL Limited. Deze fondsen voor collectieve belegging hebben FIL Limited het discretionair recht toegekend het stemrecht van aandelen uit te oefenen in overeenstemming met het beleid van de Raad van Bestuur van FIL Limited inzake stemmen per volmacht. FIL Limited is een niet gecontroleerde onderneming.

Morgen wil Spanje staatsobligaties veilen en de vraag is of dat aan de huidige renteniveaus kan lukken. Waarschijnlijk zullen alle zeilen bijgezet moeten worden om de veiling te doen slagen. Met de dag neemt de vrees toe dat Spanje eerder vroeg dan laat om financiële hulp zal moeten vragen. Daarnaast mag natuurlijk ook Griekenland niet over het hoofd worden gezien, waar de problemen zich eveneens ophopen. Steeds meer economen denken dat de Grieken het niet lang meer gaan uitzingen in de eurozone. Op de valutamarkten krijgt de euro weer een pak slaag, ten opzichte van afgelopen vrijdag is het verlies opgelopen tot anderhalf procent. Ook op de Europese beurzen worden rake klappen uitgedeeld, de verliezen lopen op richting 2%. Vooral de financials hebben met koersdruk af te rekenen. Fidelity International bezit 4,91% van de aandelen Umicore Op 19 juli, heeft FIL Limited (Fidelity International), met adres op PO Box HM 670, Hamilton HMCX, Bermuda, de FSMA en Umicore te kennen gegeven dat zij op 17 juli 2012 de statutaire drempel van 5% heeft overschreden, en op dat ogenblik 4,91% van Umicore's aandelen en stemrechten bezat. De aandelen toegeschreven aan FIL Limited komen voort uit verschillende fondsen voor collectieve belegging die beheerd worden door FIL Limited, FIL Investment Services Limited, Fidelity Investments Japan, FIL Investments Advisory (Korea) Ltd en FIL Investment Management (Hong Kong) Limited. Deze entiteiten zijn filialen van, of worden gecontroleerd door FIL Limited. Deze fondsen voor collectieve belegging hebben FIL Limited het discretionair recht toegekend het stemrecht van aandelen uit te oefenen in overeenstemming met het beleid van de Raad van Bestuur van FIL Limited inzake stemmen per volmacht. FIL Limited is een niet gecontroleerde onderneming.