De Europese beurzen zijn vanmorgen afwachtend geopend, waarbij de beleggers de komende gebeurtenissen afwachten. De Euro Stoxx 50 blijft dicht bij het slotniveau van afgelopen vrijdag. Met de euromeeting op komst is de BEL 20 ongeveer een kwart procent hoger geopend.

Dexia neemt akte van het voornemen van Banco Sabadell om zijn verkoopoptie uit te oefenen op zijn belang in Dexia Sabadell

Op grond van een contractuele overeenkomst die dateert van 2001, heeft Banco Sabadell aan Dexia afgelopen vrijdag meegedeeld dat het gebruik wenst te maken van de mogelijkheid om zijn belang van 40% in Dexia Sabadell te verkopen aan Dexia. Na afloop van dit proces zou Dexia Crédit Local 100% van Dexia Sabadell in handen hebben.

Dexia heeft nota genomen van de keuze van Banco Sabadell. Deze beslissing vormt het vertrekpunt van een proces dat wordt geregeld door het geldende contract en dat voorts moet worden beoordeeld in het ruimere kader van het ordelijke ontmantelingsplan dat aan de Europese Commissie is voorgelegd.

De Europese beurzen zijn vanmorgen afwachtend geopend, waarbij de beleggers de komende gebeurtenissen afwachten. De Euro Stoxx 50 blijft dicht bij het slotniveau van afgelopen vrijdag. Met de euromeeting op komst is de BEL 20 ongeveer een kwart procent hoger geopend.Dexia neemt akte van het voornemen van Banco Sabadell om zijn verkoopoptie uit te oefenen op zijn belang in Dexia Sabadell Op grond van een contractuele overeenkomst die dateert van 2001, heeft Banco Sabadell aan Dexia afgelopen vrijdag meegedeeld dat het gebruik wenst te maken van de mogelijkheid om zijn belang van 40% in Dexia Sabadell te verkopen aan Dexia. Na afloop van dit proces zou Dexia Crédit Local 100% van Dexia Sabadell in handen hebben. Dexia heeft nota genomen van de keuze van Banco Sabadell. Deze beslissing vormt het vertrekpunt van een proces dat wordt geregeld door het geldende contract en dat voorts moet worden beoordeeld in het ruimere kader van het ordelijke ontmantelingsplan dat aan de Europese Commissie is voorgelegd.