Op obligaties met een looptijd van zes maanden bedroeg de coupon 3,237%, tegenover 1,737% in mei. Het was de eerste veiling die werd gehouden na de verlaging van de kredietrating van de Spaanse banken door Moody's Investors Services. Het spreekt vanzelf dat dergelijke situatie niet lang houdbaar is.

Eurotop kan belangrijk worden

Richard McGuire, strateeg bij Rabobank, is van mening dat de afloop van de eurotop van donderdag en vrijdag van doorslaggevend belang kan zijn. Wanneer er niets uit de bus komt dat de rentevoeten van het land doet dalen, is een hulpprogramma onvermijdelijk.

Minister Luis de Guindos verklaarde dinsdag voor het parlement dat het onderhandelen van het reddingspakket voor de Spaanse banken een complexe zaak kan worden en de nodige tijd gaat vergen. Sommige analisten verwachten dat het slechts een kwestie van tijd wordt alvorens Spanje zelf om hulp moet komen vragen.

Op obligaties met een looptijd van zes maanden bedroeg de coupon 3,237%, tegenover 1,737% in mei. Het was de eerste veiling die werd gehouden na de verlaging van de kredietrating van de Spaanse banken door Moody's Investors Services. Het spreekt vanzelf dat dergelijke situatie niet lang houdbaar is. Eurotop kan belangrijk worden Richard McGuire, strateeg bij Rabobank, is van mening dat de afloop van de eurotop van donderdag en vrijdag van doorslaggevend belang kan zijn. Wanneer er niets uit de bus komt dat de rentevoeten van het land doet dalen, is een hulpprogramma onvermijdelijk. Minister Luis de Guindos verklaarde dinsdag voor het parlement dat het onderhandelen van het reddingspakket voor de Spaanse banken een complexe zaak kan worden en de nodige tijd gaat vergen. Sommige analisten verwachten dat het slechts een kwestie van tijd wordt alvorens Spanje zelf om hulp moet komen vragen.