Sommige mensen zijn uit het venster van hun woning of appartement gesprongen wanneer de deurwaarder de sleutels in beslag kwam nemen.

De Spaanse regering zoekt nu een manier om de huisuitdrijvingen tijdelijk te stoppen, waarbij vooral de meer kwetsbare families van een zekere bescherming zouden kunnen genieten.

Mariano Rajoygeeft geeft toe dat het zeer moeilijke tijden zijn voor zijn land, waarbij verschrikkelijke dingen gebeuren.

Schulden groter dan de waarde van het huis

De krant El Mundo gaf het voorbeeld van een huis dat voor 190.000 euro was geveild, terwijl de eigenaars een schuld van 213.000 euro hadden openstaan.

Als gevolg van boetes en interesten verschuldigd op interesten was een oorspronkelijke schuld van 164.000 euro opgelopen tot 213.000 euro.

Als gevolg van een boom op de vastgoedmarkt zijn de probleemkredieten op de balansen van de centrale banken opgelopen tot 180 miljard euro.

Banco Popular Espanol SA en andere banken hebben al nieuwe aandelen uitgegeven om de balans aan te zuiveren.

Sommige mensen zijn uit het venster van hun woning of appartement gesprongen wanneer de deurwaarder de sleutels in beslag kwam nemen. De Spaanse regering zoekt nu een manier om de huisuitdrijvingen tijdelijk te stoppen, waarbij vooral de meer kwetsbare families van een zekere bescherming zouden kunnen genieten. Mariano Rajoygeeft geeft toe dat het zeer moeilijke tijden zijn voor zijn land, waarbij verschrikkelijke dingen gebeuren.Schulden groter dan de waarde van het huis De krant El Mundo gaf het voorbeeld van een huis dat voor 190.000 euro was geveild, terwijl de eigenaars een schuld van 213.000 euro hadden openstaan. Als gevolg van boetes en interesten verschuldigd op interesten was een oorspronkelijke schuld van 164.000 euro opgelopen tot 213.000 euro. Als gevolg van een boom op de vastgoedmarkt zijn de probleemkredieten op de balansen van de centrale banken opgelopen tot 180 miljard euro. Banco Popular Espanol SA en andere banken hebben al nieuwe aandelen uitgegeven om de balans aan te zuiveren.