FROB, het in Spanje opgericht fonds dat bedoeld is voor de redding van de banken, zou de kapitaalinjectie op relatief korte termijn gebeuren.

Bankia zal het geld ontvangen zodra het reorganisatieplan is doorgevoerd in oktober en door de EU is goedgekeurd in november.

Spaanse regering zet framework voor reorganisatie bankenindustrie

Vraag blijft of Spanje voldoende heeft gedaan om de problemen van de Spaanse banken op te lossen. Bankia zou in totaal 19 miljard euro nodig hebben, nadat de bank al in 2010 een reddingsplan van 4,50 miljard euro kreeg. Volgens economieminister Luis de Guindos zou 15 miljard euro moeten volstaan om de bankensector te redden.

Kenners van de sector twijfelen echter of dit bedrag voldoende zal zijn. Volgens premier Mariano Rajoy zal in ieder geval het nodige worden gedaan om te voorkomen dat de Spaanse bankensector in de toekomst opnieuw in dergelijke problemen zal belanden.

FROB, het in Spanje opgericht fonds dat bedoeld is voor de redding van de banken, zou de kapitaalinjectie op relatief korte termijn gebeuren. Bankia zal het geld ontvangen zodra het reorganisatieplan is doorgevoerd in oktober en door de EU is goedgekeurd in november. Spaanse regering zet framework voor reorganisatie bankenindustrie Vraag blijft of Spanje voldoende heeft gedaan om de problemen van de Spaanse banken op te lossen. Bankia zou in totaal 19 miljard euro nodig hebben, nadat de bank al in 2010 een reddingsplan van 4,50 miljard euro kreeg. Volgens economieminister Luis de Guindos zou 15 miljard euro moeten volstaan om de bankensector te redden. Kenners van de sector twijfelen echter of dit bedrag voldoende zal zijn. Volgens premier Mariano Rajoy zal in ieder geval het nodige worden gedaan om te voorkomen dat de Spaanse bankensector in de toekomst opnieuw in dergelijke problemen zal belanden.