De bedoeling is uiteindelijk om de debt-to-GDP ratio te verbeteren, waardoor de buitenwereld de indruk zou kunnen krijgen dat het land er economisch beter aan toe is dan op het eerste gezicht zou blijken. Prostitutie is legaal in Spanje en zou dus wettelijk meetgeteld kunnen worden.

Wanneer prostitutie meetelt, zou het Spaans BBP met 2,70 tot 4,50% stijgen. Echt origineel is het idee niet, want ook Italië en het Verenigd Koninkrijk waren er al opgekomen. Sommige landen zijn overigens van plan om de (geschatte) inkomsten uit de drughandel te verrekenen in het BBP.

De bedoeling is uiteindelijk om de debt-to-GDP ratio te verbeteren, waardoor de buitenwereld de indruk zou kunnen krijgen dat het land er economisch beter aan toe is dan op het eerste gezicht zou blijken. Prostitutie is legaal in Spanje en zou dus wettelijk meetgeteld kunnen worden. Wanneer prostitutie meetelt, zou het Spaans BBP met 2,70 tot 4,50% stijgen. Echt origineel is het idee niet, want ook Italië en het Verenigd Koninkrijk waren er al opgekomen. Sommige landen zijn overigens van plan om de (geschatte) inkomsten uit de drughandel te verrekenen in het BBP.