Het land zal een deficiet van 10 tot 15 miljard euro gefinancierd moeten krijgen, plus nog eens de terugbetaling van 24,70 miljard euro op de terugbetaling van staatsobligaties.

De berekening van deze bedragen werd bij Goldman Sachs gedaan door Javier Pérez de Azpillaga. Die stelt echter dat deze (her)financiering niet noodzakelijk tot een nieuwe crisis hoeft aanleiding te geven.

Volgens Goldman Sachs kijken de financiële markten momenteel vooral naar de financieringsbehoeften van een land op zeer korte termijn, minder op de solvabiliteit op langere termijn. Die LT-visie wordt hoofdzakelijk gebaseerd op de economische prestaties en op de budgetaire politiek van het land in kwestie.

Volgens Javier Pérez de Azpillaga is het echter vooral opletten voor voorspellingen die zelfvervullend werken. Wanneer de markten vrezen dat een land zijn financiële behoeften niet kan gaan invullen, zal dat het ophalen van geld op de financiële markten bemoeilijken.

De maand juli kan voor Spanje dus toch erg belangrijk worden.

De schatkist heeft weliswaar afspraken met de Spaanse banken over kredietlijnen, maar de Spaanse banken staan er ook niet zo schitterend voor.

Een woordvoerder van de regering verklaarde dat de herfinanciering in juli geen probleem mag vormen, maar dat moet nog worden bewezen.

Het land zal een deficiet van 10 tot 15 miljard euro gefinancierd moeten krijgen, plus nog eens de terugbetaling van 24,70 miljard euro op de terugbetaling van staatsobligaties. De berekening van deze bedragen werd bij Goldman Sachs gedaan door Javier Pérez de Azpillaga. Die stelt echter dat deze (her)financiering niet noodzakelijk tot een nieuwe crisis hoeft aanleiding te geven. Volgens Goldman Sachs kijken de financiële markten momenteel vooral naar de financieringsbehoeften van een land op zeer korte termijn, minder op de solvabiliteit op langere termijn. Die LT-visie wordt hoofdzakelijk gebaseerd op de economische prestaties en op de budgetaire politiek van het land in kwestie. Volgens Javier Pérez de Azpillaga is het echter vooral opletten voor voorspellingen die zelfvervullend werken. Wanneer de markten vrezen dat een land zijn financiële behoeften niet kan gaan invullen, zal dat het ophalen van geld op de financiële markten bemoeilijken. De maand juli kan voor Spanje dus toch erg belangrijk worden. De schatkist heeft weliswaar afspraken met de Spaanse banken over kredietlijnen, maar de Spaanse banken staan er ook niet zo schitterend voor. Een woordvoerder van de regering verklaarde dat de herfinanciering in juli geen probleem mag vormen, maar dat moet nog worden bewezen.