Niet alleen de koersen op Wall Street staan fors onder druk, ook grondstoffen als olie en goud zien de prijzen duidelijk lager gaan. Op de valutamarkten moet bovendien de euro verder terrein prijsgeven, de koers dreigt terug te vallen onder het niveau van 1,24 dollar.

Pending Home Sales Index fors lager

De financiële markten kregen vandaag een minder positief signaal van de Amerikaanse vastgoedmarkt. De Pending Home Sales Index, de index die de contracten getekend voor de aankoop van bestaande woningen registreert, is in april onverwacht gedaald.

Deze index viel zelfs terug tot een dieptepunt voor de afgelopen vier maanden, waardoor het recent optimisme op de vastgoedmarkt meteen wordt ondermijnd.

De Pending Home Sales Index is volgens de National Association of Realtors vorige maand gedaald tot 95,50, of een daling met 5,50% ten opzichte van de maand voordien.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een lichte stijging met 0,10%, nadat de index vorige maand met 4,10% was gestegen.

Niet alleen de koersen op Wall Street staan fors onder druk, ook grondstoffen als olie en goud zien de prijzen duidelijk lager gaan. Op de valutamarkten moet bovendien de euro verder terrein prijsgeven, de koers dreigt terug te vallen onder het niveau van 1,24 dollar. Pending Home Sales Index fors lager De financiële markten kregen vandaag een minder positief signaal van de Amerikaanse vastgoedmarkt. De Pending Home Sales Index, de index die de contracten getekend voor de aankoop van bestaande woningen registreert, is in april onverwacht gedaald. Deze index viel zelfs terug tot een dieptepunt voor de afgelopen vier maanden, waardoor het recent optimisme op de vastgoedmarkt meteen wordt ondermijnd. De Pending Home Sales Index is volgens de National Association of Realtors vorige maand gedaald tot 95,50, of een daling met 5,50% ten opzichte van de maand voordien. De consensusverwachting bij de analisten lag op een lichte stijging met 0,10%, nadat de index vorige maand met 4,10% was gestegen.