De Spaanse problemen hebben het laatste restje vertrouwen weggenomen dat de financiële markten nog hadden. Bovendien heeft de Spaanse affaire aangetoond hoe een toenemend wantrouwen een crisissituatie in een stroomversnelling kan brengen, met alle gevolgen van dien.

Beloftes worden niet meer geloofd

Het probleem is dat de beleggers al meermaals een wortel voor de neus werd gehouden, telkens opnieuw kregen ze te horen dat de crisis achter de rug zou zijn en telkens opnieuw bleek dat niet het geval te zijn. Zo zijn we van kwaad naar erger gesukkeld.

Rafael Myro, professor aan de Universidad Complutense de Madrid en specialist in buitenlandse beleggingen, is van mening dat met meer geloofwaardigheid de situatie er helemaal anders zou uitgezien hebben.

Europa heeft echter geen pasklare oplossing bij de hand en Spanje heeft misbruik gemaakt van de situatie. De vrees dat de Europese Unie gaat imploderen is groter dan de problemen van eender welk land dan ook.

De Spaanse problemen hebben het laatste restje vertrouwen weggenomen dat de financiële markten nog hadden. Bovendien heeft de Spaanse affaire aangetoond hoe een toenemend wantrouwen een crisissituatie in een stroomversnelling kan brengen, met alle gevolgen van dien. Beloftes worden niet meer geloofd Het probleem is dat de beleggers al meermaals een wortel voor de neus werd gehouden, telkens opnieuw kregen ze te horen dat de crisis achter de rug zou zijn en telkens opnieuw bleek dat niet het geval te zijn. Zo zijn we van kwaad naar erger gesukkeld. Rafael Myro, professor aan de Universidad Complutense de Madrid en specialist in buitenlandse beleggingen, is van mening dat met meer geloofwaardigheid de situatie er helemaal anders zou uitgezien hebben. Europa heeft echter geen pasklare oplossing bij de hand en Spanje heeft misbruik gemaakt van de situatie. De vrees dat de Europese Unie gaat imploderen is groter dan de problemen van eender welk land dan ook.