Inmiddels is Spanje op een mum van tijd uitgegroeid tot de nieuwe Europese brandhaard, het rendement op Spaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar is in een mum van tijd opnieuw opgelopen tot in buurt van 6%. Dat is een hoogtepunt voor de afgelopen zes maanden.

Mark Luschini, chief investment strategist bij Janney Montgomery Scott, is van mening dat de Europese autoriteiten de problemen voor zich blijven uitschuiven, van een fundamentele oplossing voor de problemen is nog altijd geen sprake. De ECB heeft eigenlijk niet meer gedaan dan wat uitstel gekocht.

Zwitserse frank weer kind van de rekening

Dat de onrust in de eurozone opnieuw de kop heeft opgestoken, blijkt onder andere ook uit het feit dat de beleggers opnieuw richting Zwitserse frank vluchten. Die is 'gepegd' (gekoppeld) aan de euro, maar eind vorige week is de druk op de Zwitserse frank weer onhoudbaar geworden.

Volgens Luschini is de 'wall of worry' opnieuw terug, de Spaanse problemen doen de Europese problemen weer de kop opsteken. Hij verwacht echter niet dat de problemen dezelfde omvang gaan aannemen als in 2011, maar men weet uiteraard nooit. Het kunnen in ieder geval opnieuw spannende dagen worden.

Inmiddels is Spanje op een mum van tijd uitgegroeid tot de nieuwe Europese brandhaard, het rendement op Spaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar is in een mum van tijd opnieuw opgelopen tot in buurt van 6%. Dat is een hoogtepunt voor de afgelopen zes maanden. Mark Luschini, chief investment strategist bij Janney Montgomery Scott, is van mening dat de Europese autoriteiten de problemen voor zich blijven uitschuiven, van een fundamentele oplossing voor de problemen is nog altijd geen sprake. De ECB heeft eigenlijk niet meer gedaan dan wat uitstel gekocht. Zwitserse frank weer kind van de rekening Dat de onrust in de eurozone opnieuw de kop heeft opgestoken, blijkt onder andere ook uit het feit dat de beleggers opnieuw richting Zwitserse frank vluchten. Die is 'gepegd' (gekoppeld) aan de euro, maar eind vorige week is de druk op de Zwitserse frank weer onhoudbaar geworden. Volgens Luschini is de 'wall of worry' opnieuw terug, de Spaanse problemen doen de Europese problemen weer de kop opsteken. Hij verwacht echter niet dat de problemen dezelfde omvang gaan aannemen als in 2011, maar men weet uiteraard nooit. Het kunnen in ieder geval opnieuw spannende dagen worden.