Blijkt namelijk dat de probleemkredieten bij de banken in augustus een nieuwe recordhoogte hebben bereikt. De 'zachte' cijfers wijzen in de richting van een verbetering van de situatie in Spanje, de harde cijfers schetsen echter een totaal ander en veel minder positief beeld.

Op basis van de cijfers voor augustus, de probleemkredieten bereikten een totaal bedrag van 247 miljard dollar die maand of een nieuw record van 12,12% van alle uitstaande kredieten, lijkt de situatie steeds erger te worden. Daarmee lijkt de ergste vrees van het IMF, een nieuwe escalatie van de Spaanse crisis eerder vroeg dan laat bewaarheid te worden.

Blijkt namelijk dat de probleemkredieten bij de banken in augustus een nieuwe recordhoogte hebben bereikt. De 'zachte' cijfers wijzen in de richting van een verbetering van de situatie in Spanje, de harde cijfers schetsen echter een totaal ander en veel minder positief beeld. Op basis van de cijfers voor augustus, de probleemkredieten bereikten een totaal bedrag van 247 miljard dollar die maand of een nieuw record van 12,12% van alle uitstaande kredieten, lijkt de situatie steeds erger te worden. Daarmee lijkt de ergste vrees van het IMF, een nieuwe escalatie van de Spaanse crisis eerder vroeg dan laat bewaarheid te worden.