De probleemkredieten bij de Spaanse banken hebben in september een nieuw recordniveau bereikt. Bovenop de vastgoedcrisis heeft zich nu ook een recessie geënt die al twee jaar aanhoudt. Op maandbasis steeg het aantal uitstaande slechte leningen in september met maar liefst 12,20%.

Daarmee is nu 12,68% van de uitstaande kredieten van bedenkelijke kwaliteit. Het totaal bedrag aan probleemkredieten bedraagt nu 187,83 miljard euro, dit terwijl het totaal bedrag aan uitstaande kredieten is gedaald van 1490 naar 1480 miljard dollar. Daarmee heeft de regering van premier Mariano Rajoy er weer een kopzorg extra bij.

De probleemkredieten bij de Spaanse banken hebben in september een nieuw recordniveau bereikt. Bovenop de vastgoedcrisis heeft zich nu ook een recessie geënt die al twee jaar aanhoudt. Op maandbasis steeg het aantal uitstaande slechte leningen in september met maar liefst 12,20%. Daarmee is nu 12,68% van de uitstaande kredieten van bedenkelijke kwaliteit. Het totaal bedrag aan probleemkredieten bedraagt nu 187,83 miljard euro, dit terwijl het totaal bedrag aan uitstaande kredieten is gedaald van 1490 naar 1480 miljard dollar. Daarmee heeft de regering van premier Mariano Rajoy er weer een kopzorg extra bij.