De Brusselse beurs startte eveneens in de plus, met een winst van een kwart procent voor de BEL 20. Colruyt hield gisteren de algemene vergadering, waar een voorzichtige guidance voor het lopende boekjaar werd gegeven. Het komt niet echt onverwacht dat de distributiegroep zich voorzichtig opstelt.

De Spaanse premier Rajoy stuit op het wantrouwen van de financiële markten. Vandaag moet Spanje zijn begroting voorstellen, waarbij nieuwe besparingsmaatregelen onvermijdelijk zijn. Die zullen echter op nog meer protesten van de Spanjaarden stuiten, zoals blijkt uit de rellen van de afgelopen dagen.

Colruyt geeft slechts voorzichtige prognose

Op de algemene vergadering van Colruyt werd vooral uitgekeken naar de guidance die Jef Colruyt zou geven. Die hield zich, gezien de marktomstandigheden, enigszins op de vlakte. Dit vertelde hij wat de vooruitzichten voor het lopende boekjaar betreft:

"Het mag duidelijk zijn dat de Colruyt Group, onder een uitdagend socio-economisch gesternte, een succesvol parcours heeft afgelegd. Doch, en daar zijn we ons ten volle van bewust, zullen externe invloeden onze koers mee bepalen. Ik denk onder meer aan de stijgende grondstofprijzen, die we maar ten dele kunnen doorrekenen aan de eindconsumenten. Of aan de loonindexeringen en de hoge energieprijzen die wegen op onze kostenstructuur. Al deze factoren, tegen de achtergrond van een prijscompetitief klimaat met een inkrimpende consumentenmarkt en een onzekere sociaal-economische context, maken dat de toekomst onzeker aanvoelt en aanspoort tot voorzichtigheid rond het geven van vooruitzichten."

De Brusselse beurs startte eveneens in de plus, met een winst van een kwart procent voor de BEL 20. Colruyt hield gisteren de algemene vergadering, waar een voorzichtige guidance voor het lopende boekjaar werd gegeven. Het komt niet echt onverwacht dat de distributiegroep zich voorzichtig opstelt. De Spaanse premier Rajoy stuit op het wantrouwen van de financiële markten. Vandaag moet Spanje zijn begroting voorstellen, waarbij nieuwe besparingsmaatregelen onvermijdelijk zijn. Die zullen echter op nog meer protesten van de Spanjaarden stuiten, zoals blijkt uit de rellen van de afgelopen dagen. Colruyt geeft slechts voorzichtige prognoseOp de algemene vergadering van Colruyt werd vooral uitgekeken naar de guidance die Jef Colruyt zou geven. Die hield zich, gezien de marktomstandigheden, enigszins op de vlakte. Dit vertelde hij wat de vooruitzichten voor het lopende boekjaar betreft: "Het mag duidelijk zijn dat de Colruyt Group, onder een uitdagend socio-economisch gesternte, een succesvol parcours heeft afgelegd. Doch, en daar zijn we ons ten volle van bewust, zullen externe invloeden onze koers mee bepalen. Ik denk onder meer aan de stijgende grondstofprijzen, die we maar ten dele kunnen doorrekenen aan de eindconsumenten. Of aan de loonindexeringen en de hoge energieprijzen die wegen op onze kostenstructuur. Al deze factoren, tegen de achtergrond van een prijscompetitief klimaat met een inkrimpende consumentenmarkt en een onzekere sociaal-economische context, maken dat de toekomst onzeker aanvoelt en aanspoort tot voorzichtigheid rond het geven van vooruitzichten."