Positie van Mariano Rajoy wordt minder comfortabel

Bij de verkiezingen in Andaloesië slaagde de Partido Popular van premier Mariano Rajoy er niet in om de meerderheid te veroveren. Het missen van de meerderheid kan worden beschouwd als een daad van afkeuring van zijn bezuinigingspolitiek. Volgens de polls zou de PP voor de eerste keer een meerderheid behalen in de dichtst bevolkste Spaanse provincie, maar dat is dus niet gelukt.

De Spaanse premier gaat nu verzwakt de algemene staking van komende donderdag tegemoet, waarna hij vrijdag een begroting met zware besparingsmaatregelen zal moeten voorstellen. Hoewel de PP de sterkste partij in Spanje blijft, is de positie van Rajoy verder verzwakt.

IFO-cijfers vallen mee

In Europa kregen we vandaag de IFO-cijfers uit Duitsland. Na de zwakke cijfers van de inkoopmanagers werd daar met meer belangstelling naar gekeken. De index toont volgens Theodoor Gilissen Bankiers al een paar maanden herstel. De markt verwachtte voor maart een fractionele daling van 109,6 naar 109,5. Uiteindelijk steeg de IFO tot 109,80, wat een aangename verrassing mocht worden genoemd.

Donderdag wordt het consumenten- en producentenvertrouwen over maart gepubliceerd. Deze cijfers gaven de afgelopen maanden een stabilisering tot lichte verbetering te zien. De marktverwachting is dat de cijfers over maart min of meer een

stabiel beeld zullen tonen.

Positie van Mariano Rajoy wordt minder comfortabel Bij de verkiezingen in Andaloesië slaagde de Partido Popular van premier Mariano Rajoy er niet in om de meerderheid te veroveren. Het missen van de meerderheid kan worden beschouwd als een daad van afkeuring van zijn bezuinigingspolitiek. Volgens de polls zou de PP voor de eerste keer een meerderheid behalen in de dichtst bevolkste Spaanse provincie, maar dat is dus niet gelukt. De Spaanse premier gaat nu verzwakt de algemene staking van komende donderdag tegemoet, waarna hij vrijdag een begroting met zware besparingsmaatregelen zal moeten voorstellen. Hoewel de PP de sterkste partij in Spanje blijft, is de positie van Rajoy verder verzwakt. IFO-cijfers vallen mee In Europa kregen we vandaag de IFO-cijfers uit Duitsland. Na de zwakke cijfers van de inkoopmanagers werd daar met meer belangstelling naar gekeken. De index toont volgens Theodoor Gilissen Bankiers al een paar maanden herstel. De markt verwachtte voor maart een fractionele daling van 109,6 naar 109,5. Uiteindelijk steeg de IFO tot 109,80, wat een aangename verrassing mocht worden genoemd. Donderdag wordt het consumenten- en producentenvertrouwen over maart gepubliceerd. Deze cijfers gaven de afgelopen maanden een stabilisering tot lichte verbetering te zien. De marktverwachting is dat de cijfers over maart min of meer een stabiel beeld zullen tonen.