Spanje gaat proberen om maximaal 4,50 miljard euro aan obligaties met een looptijd van 10 en 30 jaar te plaatsen. De verwachtingen van de economen zijn, alle omstandigheden in acht genomen, relatief optimistisch.

De koersen van de Spaanse obligaties stegen gisteren tot het hoogste niveau in meer dan een maand. Daardoor werd de kloof met de Portugese staatsobligaties opnieuw groter.

Ioannis Sokos, fixed- income strategist bij BNP Paribas SA in Londen, verwacht dat de vrees voor een escalatie van de begrotingscrisis richting Spanje en Italië langzaam maar zeker gaat verdwijnen.

Spanje gaat proberen om maximaal 4,50 miljard euro aan obligaties met een looptijd van 10 en 30 jaar te plaatsen. De verwachtingen van de economen zijn, alle omstandigheden in acht genomen, relatief optimistisch. De koersen van de Spaanse obligaties stegen gisteren tot het hoogste niveau in meer dan een maand. Daardoor werd de kloof met de Portugese staatsobligaties opnieuw groter. Ioannis Sokos, fixed- income strategist bij BNP Paribas SA in Londen, verwacht dat de vrees voor een escalatie van de begrotingscrisis richting Spanje en Italië langzaam maar zeker gaat verdwijnen.