Ook de Spaanse bedrijfswereld formuleerde een gelijkaardige vraag. Mario Draghi met zijn toverstokje deed het tij echter keren, hij verklaarde alles te zullen doen om de euro te redden en dat volstond om de Spaanse obligatierente fors te doen dalen. Een trend die zich nog altijd verder zet.

Momenteel bedraagt de Debt-to-GDP Ratio van Spanje 93,90, terwijl de rente op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie iets meer dan 2% bedraagt. In 2012 was dat 7% en de Debt-to-GDP Ratio was toen lager. Spaanse obligaties hebben een formidabele koersstijging achter de rug, maar ergens is er toch iets dat niet klopt.

Ook de Spaanse bedrijfswereld formuleerde een gelijkaardige vraag. Mario Draghi met zijn toverstokje deed het tij echter keren, hij verklaarde alles te zullen doen om de euro te redden en dat volstond om de Spaanse obligatierente fors te doen dalen. Een trend die zich nog altijd verder zet. Momenteel bedraagt de Debt-to-GDP Ratio van Spanje 93,90, terwijl de rente op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie iets meer dan 2% bedraagt. In 2012 was dat 7% en de Debt-to-GDP Ratio was toen lager. Spaanse obligaties hebben een formidabele koersstijging achter de rug, maar ergens is er toch iets dat niet klopt.