Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is vorige week teruggevallen tot beneden 2,50%, waarbij dat rendement zelfs even onder het Amerikaanse belandde. De daling van de rendementen op Spaanse staatsobligaties heeft natuurlijk alles te maken met de speurtocht naar rendement.

Vooral Japanse beleggers krijgen in eigen land geen obligaties meer te pakken, obligaties die trouwens ook niets meer opbrengen. Ze zijn dus gedwongen om hun toevlucht elders te zoeken, onder andere in de Europese periferie. Of deze situatie kan blijven duren, moet uiteraard nog afgewacht worden.

Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is vorige week teruggevallen tot beneden 2,50%, waarbij dat rendement zelfs even onder het Amerikaanse belandde. De daling van de rendementen op Spaanse staatsobligaties heeft natuurlijk alles te maken met de speurtocht naar rendement. Vooral Japanse beleggers krijgen in eigen land geen obligaties meer te pakken, obligaties die trouwens ook niets meer opbrengen. Ze zijn dus gedwongen om hun toevlucht elders te zoeken, onder andere in de Europese periferie. Of deze situatie kan blijven duren, moet uiteraard nog afgewacht worden.