Maakte obligatiebeleggers zich een aantal maanden geleden nog zorgen over de protesten in Madrid, nu leken de 1 mei protesten totaal aan een ieder voorbij te gaan.

En dat zagen we in het rendement van Spaanse leningen. Voor 10 jarige leningen kwam het uit op minder dan 4%. Dat is voor het eerst sinds midden oktober 2010.

Er zijn nu binnen de Eurozone nog maar twee landen waar meer dan 4% op de gangbare leningen valt te krijgen. Portugal met 5,35% en Griekenland met 10%.

En dat allemaal in een week waar een aantal landen waaronder Nederland meer tijd krijgen om aan de 3% norm te kunnen voldoen.

In principe zou dit de angst rondom de euro kunnen versterken. Maar niets van dat alles. Steentjes schreef het al eerder, het heeft er alle schijn van dat eurocrisis nu over is.

Wellicht het duidelijkst is dit in Frankrijk. De grootste euro scepticus, de Franse president Hollande, is nu een jaar in functie en nog nooit is een president zo impopulair geweest.

Maakte obligatiebeleggers zich een aantal maanden geleden nog zorgen over de protesten in Madrid, nu leken de 1 mei protesten totaal aan een ieder voorbij te gaan. En dat zagen we in het rendement van Spaanse leningen. Voor 10 jarige leningen kwam het uit op minder dan 4%. Dat is voor het eerst sinds midden oktober 2010. Er zijn nu binnen de Eurozone nog maar twee landen waar meer dan 4% op de gangbare leningen valt te krijgen. Portugal met 5,35% en Griekenland met 10%. En dat allemaal in een week waar een aantal landen waaronder Nederland meer tijd krijgen om aan de 3% norm te kunnen voldoen. In principe zou dit de angst rondom de euro kunnen versterken. Maar niets van dat alles. Steentjes schreef het al eerder, het heeft er alle schijn van dat eurocrisis nu over is. Wellicht het duidelijkst is dit in Frankrijk. De grootste euro scepticus, de Franse president Hollande, is nu een jaar in functie en nog nooit is een president zo impopulair geweest.