Anderzijds daalden de koersen van de Spaanse staatsobligaties gisteren voor de tweede dag op rij, dit nadat de regering bekendmaakte dat de kleinhandelsverkopen in januari zijn gedaald.

Spanje plaatste gisteren voor een totaalbedrag van 803 miljoen euro aan obligaties met looptijden tussen 2019 en 2041.

Piet Lammens, head of research bij KBC Bank NV in Brussel, merkt op dat de koersen van de Spaanse staatsobligaties al fors zijn gestegen en dat het moment aangebroken lijkt om voorzichtiger te worden. Met name de daling van de rente op de obligaties met een looptijd van twee jaar lijkt overdreven.

Anderzijds daalden de koersen van de Spaanse staatsobligaties gisteren voor de tweede dag op rij, dit nadat de regering bekendmaakte dat de kleinhandelsverkopen in januari zijn gedaald. Spanje plaatste gisteren voor een totaalbedrag van 803 miljoen euro aan obligaties met looptijden tussen 2019 en 2041. Piet Lammens, head of research bij KBC Bank NV in Brussel, merkt op dat de koersen van de Spaanse staatsobligaties al fors zijn gestegen en dat het moment aangebroken lijkt om voorzichtiger te worden. Met name de daling van de rente op de obligaties met een looptijd van twee jaar lijkt overdreven.