Willem Buiter steekt het vuur aan het de lont

Het vuur werd aan de lont gestoken door Willem Buiter, de hoofdeconoom van Citigroup waarschuwde dat Spanje in toenemende mate wordt geconfronteerd met het risico op een schuldenherschikking. De economische situatie in Spanje laat alleszins zwaar te wensen over.

Volgens Buiter beweegt Spanje zich in de verkeerde richting, waardoor dit land momenteel het land is in de eurozone waar hij zich het meeste zorgen over maakt. Hij vrees dat de risico's op een schuldenherschikking in de komende maanden alleen maar gaan stijgen.

Spread met Duitsland neemt opnieuw toe

Lyn Graham-Taylor, fixed-income strategist bij Rabobank International in Londen, had als commentaar dat de uitspraken van Buiter bewijzen dat de rust in de Eurozone zeker nog niet definitief is teruggekeerd. Vroeg of laat kan het spel weer op de wagen zitten.

In ieder geval daalden de koersen van de Spaanse staatsobligaties voor de achtste dag op rij, zodat de spread met Duitse staatsobligaties toenam tot het hoogste niveau in twee weken. De Spaanse 10-jarige rente bedroeg gisteren 5,41%, of 18 basispunten meer dan de dag voordien. De ECB poogt de Spaanse rente in de buurt van 5% vast te pinnen.

Willem Buiter steekt het vuur aan het de lont Het vuur werd aan de lont gestoken door Willem Buiter, de hoofdeconoom van Citigroup waarschuwde dat Spanje in toenemende mate wordt geconfronteerd met het risico op een schuldenherschikking. De economische situatie in Spanje laat alleszins zwaar te wensen over. Volgens Buiter beweegt Spanje zich in de verkeerde richting, waardoor dit land momenteel het land is in de eurozone waar hij zich het meeste zorgen over maakt. Hij vrees dat de risico's op een schuldenherschikking in de komende maanden alleen maar gaan stijgen. Spread met Duitsland neemt opnieuw toe Lyn Graham-Taylor, fixed-income strategist bij Rabobank International in Londen, had als commentaar dat de uitspraken van Buiter bewijzen dat de rust in de Eurozone zeker nog niet definitief is teruggekeerd. Vroeg of laat kan het spel weer op de wagen zitten. In ieder geval daalden de koersen van de Spaanse staatsobligaties voor de achtste dag op rij, zodat de spread met Duitse staatsobligaties toenam tot het hoogste niveau in twee weken. De Spaanse 10-jarige rente bedroeg gisteren 5,41%, of 18 basispunten meer dan de dag voordien. De ECB poogt de Spaanse rente in de buurt van 5% vast te pinnen.