De bid-to-cover ratio bedroeg 2.03 tot 1, tegenover 1.55:1 bij de vorige veiling. De bid-to-cover ratio is het totaal bedrag aan biedingen tegenover het totaal aangeboden bedrag.

Chiara Cremonesi, fixed income strateeg bij UniCredit Bank, was verrast door het succes van de veiling, gezien de grote zenuwachtigheid op de markt na het verbod op short-selling door de Duitse overheid.

Dat verbod op short-selling heeft de bezorgheid over mogelijke onenigheid binnen de eurozone. Er deden woensdag geruchten de ronde dat ook andere landen een verbod op short-selling zouden invoeren.

Nick Stamenkovic, fixed-income econoom bij RIA Capital in Edinburgh, stelt vast dat de obligatiemarkt vooral wordt gedragen door geruchten, geruchten die de vrees op de markt aanwakkeren.

De bid-to-cover ratio bedroeg 2.03 tot 1, tegenover 1.55:1 bij de vorige veiling. De bid-to-cover ratio is het totaal bedrag aan biedingen tegenover het totaal aangeboden bedrag. Chiara Cremonesi, fixed income strateeg bij UniCredit Bank, was verrast door het succes van de veiling, gezien de grote zenuwachtigheid op de markt na het verbod op short-selling door de Duitse overheid. Dat verbod op short-selling heeft de bezorgheid over mogelijke onenigheid binnen de eurozone. Er deden woensdag geruchten de ronde dat ook andere landen een verbod op short-selling zouden invoeren. Nick Stamenkovic, fixed-income econoom bij RIA Capital in Edinburgh, stelt vast dat de obligatiemarkt vooral wordt gedragen door geruchten, geruchten die de vrees op de markt aanwakkeren.