De caja's worden in staat geacht om dat geld op de financiële markten op te halen. Moody's Investors Service had eerder een bedrag van 89 miljard euro naar voren geschoven.

Economen hadden gedacht aan bedrijven van 35 miljard euro tot 100 miljard euro. De verklaring van Salgado deed het rendement op Spaanse staatsobligaties dalen, de bankaandelen kregen klappen op de beurs van Madrid.

Ignacio Cerezo, bankenanalist bij JP Morgan Cazenove, wees er op dat Spanje een kans heeft laten liggen om de rust rond de Spaanse spaarbanken te doen terugkeren. De verklaring van de minister voldeed allesbehalve.

De caja's worden in staat geacht om dat geld op de financiële markten op te halen. Moody's Investors Service had eerder een bedrag van 89 miljard euro naar voren geschoven. Economen hadden gedacht aan bedrijven van 35 miljard euro tot 100 miljard euro. De verklaring van Salgado deed het rendement op Spaanse staatsobligaties dalen, de bankaandelen kregen klappen op de beurs van Madrid. Ignacio Cerezo, bankenanalist bij JP Morgan Cazenove, wees er op dat Spanje een kans heeft laten liggen om de rust rond de Spaanse spaarbanken te doen terugkeren. De verklaring van de minister voldeed allesbehalve.