De werkloosheid in het land is gestegen van 10% in 2008 tot 25% in het tweede kwartaal van 2012, maar de probleemkredieten bij de Spaanse banken zijn in die periode ongewijzigd gebleven op 3%. Nochtans zijn er heel wat Spanjaarden hun huis kwijtgespeeld omdat ze hun lening niet konden afbetalen.

De situatie zou volgens Cembalest lachwekkend zijn wanneer ze niet zo ernstig was. Spanje sleutelt bovendien aan maatregelen die het nog moeilijker gaan maken om een juist beeld te verkrijgen van wat er in het land op macro-economisch vlak gebeurt.

De werkloosheid in het land is gestegen van 10% in 2008 tot 25% in het tweede kwartaal van 2012, maar de probleemkredieten bij de Spaanse banken zijn in die periode ongewijzigd gebleven op 3%. Nochtans zijn er heel wat Spanjaarden hun huis kwijtgespeeld omdat ze hun lening niet konden afbetalen. De situatie zou volgens Cembalest lachwekkend zijn wanneer ze niet zo ernstig was. Spanje sleutelt bovendien aan maatregelen die het nog moeilijker gaan maken om een juist beeld te verkrijgen van wat er in het land op macro-economisch vlak gebeurt.