Ook het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie is opnieuw gedaald tot onder het niveau van 7%, maar blijft overigens zorgwekkend hoog.

Daarbij is het opvallend dat de korte rente op Spaanse staatsobligaties sneller daalt dan dat op de lange rente.

Verlies van 6,30% tot dusver dit jaar

Volgens de cijfers verstrekt door Bloomberg en de European Federation of Financial Analysts Societies hebben de beleggers in Spaanse staatsobligaties tot dusver een verlies van 6,30% geleden. Op 25 juli bereikten de Spaanse rentevoeten historische piekniveaus.

Orlando Green, fixed-income strategist bij Credit Agricole (ACA) CIB in Londen, is van mening dat voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank een sterk vermoeden heeft gegeven dat er inderdaad krachtige actie op komst is.

Die zou er onder andere in bestaan dat de ECB samen met de steunfondsen kortlopende obligaties inkoopt. Vandaar dus de forse rentedaling bij de 2-jarige Spaanse staatsobligaties.

Ook het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie is opnieuw gedaald tot onder het niveau van 7%, maar blijft overigens zorgwekkend hoog. Daarbij is het opvallend dat de korte rente op Spaanse staatsobligaties sneller daalt dan dat op de lange rente.Verlies van 6,30% tot dusver dit jaar Volgens de cijfers verstrekt door Bloomberg en de European Federation of Financial Analysts Societies hebben de beleggers in Spaanse staatsobligaties tot dusver een verlies van 6,30% geleden. Op 25 juli bereikten de Spaanse rentevoeten historische piekniveaus. Orlando Green, fixed-income strategist bij Credit Agricole (ACA) CIB in Londen, is van mening dat voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank een sterk vermoeden heeft gegeven dat er inderdaad krachtige actie op komst is. Die zou er onder andere in bestaan dat de ECB samen met de steunfondsen kortlopende obligaties inkoopt. Vandaar dus de forse rentedaling bij de 2-jarige Spaanse staatsobligaties.