Spaanse industriële productie daalt veel sterker dan verwacht

De Spaanse industriële productie is in april aan het sterkste tempo sinds oktober 2009 gedaald. De daling was bovendien veel sterker dan verwacht, hetgeen aangeeft dat de doorgevoerde besparingsplannen een zware tol van de economie eisen. Op jaarbasis was er sprake van een daling met 8,50%.

De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een daling met 7,30%. Spanje dreigt in een zware recessie te belanden nu de regering van premier Rajoy van plan is om het tekort op de begroting met 40% terug te dringen. Voor dit jaar wordt een krimp van het BBP met 4% verwacht.

De Europese beurzen trekken zich weinig aan van de economische cijfers uit Spanje, de koersen zijn in de loop van de sessie verder opgelopen.

De winst voor de Euro Stoxx 50 bedraagt nu meer dan 2% en ook de euro maakt op de valutamarkten een goede beurt.

Algemene vergadering Ter Beke keurt dividend goed

De Algemene Vergadering der Aandeelhouders van 31 mei 2012 heeft besloten een bruto dividend van 2,50 euro per dividendgerechtigd aandeel uit te keren.

Het dividend wordt betaalbaar gesteld vanaf 15 juni 2012 tegen afgifte van coupon nr. 24. Het aandeel noteert ex-coupon vanaf 12 juni 2012.

Het dividend is betaalbaar tegen afgifte van de coupon aan de loketten van banken en officieel erkende Belgische financiële instellingen.

De financiële dienst wordt verzekerd door de bank BNP Paribas Fortis die System Paying Agent en enig betaalagent is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content