Ook de Europese leiders koesteren opnieuw hoop, zoals blijkt uit het feit dat Mario Draghi van de Europese Centrale Bank na afloop van de laatste meeting van de ECB met geen woord meer repte over een renteverlaging. Dat scenario lijkt dus voorlopig van de baan.

Een nog lagere basisrente zou op de geldmarkten heel wat schade kunnen aanrichten, de rente op bepaalde beleggingen zou negatief kunnen worden.

Maar toch is er nog één land dat heel wat zorgen blijft baren: de Spaanse industriële output bevindt zich momenteel op het niveau van 20 jaar geleden en veel hoop op verbetering is er niet. Vorig jaar is die output op jaarbasis met 7,20% gedaald.

Ook de Europese leiders koesteren opnieuw hoop, zoals blijkt uit het feit dat Mario Draghi van de Europese Centrale Bank na afloop van de laatste meeting van de ECB met geen woord meer repte over een renteverlaging. Dat scenario lijkt dus voorlopig van de baan. Een nog lagere basisrente zou op de geldmarkten heel wat schade kunnen aanrichten, de rente op bepaalde beleggingen zou negatief kunnen worden. Maar toch is er nog één land dat heel wat zorgen blijft baren: de Spaanse industriële output bevindt zich momenteel op het niveau van 20 jaar geleden en veel hoop op verbetering is er niet. Vorig jaar is die output op jaarbasis met 7,20% gedaald.