Volgens Eurostat bedroeg het tekort op de Spaanse begroting vorig jaar 10,60% van het BBP, onder andere als gevolg van de kostprijs verbonden aan de redding van de Spaanse banken. In 2011 bedroeg het tekort nog maar 9,40% van het BBP. Ter vergelijking: in Griekenland bedraagt de kloof 10%.

De Europese Unie heeft als richtlijn dat het tekort op de begrotingen moet worden teruggedrongen tot 3% van het BBP. Spanje moet dus fors gaan besparen op een moment dat de werkloosheid door het dak vliegt. In ieder geval mogen de Spanjaarden nog moeilijke tijden tegemoet zien.

Volgens Eurostat bedroeg het tekort op de Spaanse begroting vorig jaar 10,60% van het BBP, onder andere als gevolg van de kostprijs verbonden aan de redding van de Spaanse banken. In 2011 bedroeg het tekort nog maar 9,40% van het BBP. Ter vergelijking: in Griekenland bedraagt de kloof 10%. De Europese Unie heeft als richtlijn dat het tekort op de begrotingen moet worden teruggedrongen tot 3% van het BBP. Spanje moet dus fors gaan besparen op een moment dat de werkloosheid door het dak vliegt. In ieder geval mogen de Spanjaarden nog moeilijke tijden tegemoet zien.