Vooral de Spaanse en Portugese banken vormen een tikkende tijdbom in Zuid-Europa. De grootste Portugese banken hebben hun posities in Portugese staatsobligaties in het eerste kwartaal nog maar eens met 16% uitgebreid terwijl de koersen van die obligaties fors zijn gedaald.

In het geval van de Spaanse banken geeft vooral de situatie in de vastgoedsector te denken. Op de balansen van de banken staan voor grote bedragen woonkredieten ingeboekt, terwijl de vastgoedprijzen in Spanje blijven dalen. Tijdens het eerste kwartaal gebeurde dat zelfs aan het snelste tempo ooit.

Vooral de Spaanse en Portugese banken vormen een tikkende tijdbom in Zuid-Europa. De grootste Portugese banken hebben hun posities in Portugese staatsobligaties in het eerste kwartaal nog maar eens met 16% uitgebreid terwijl de koersen van die obligaties fors zijn gedaald. In het geval van de Spaanse banken geeft vooral de situatie in de vastgoedsector te denken. Op de balansen van de banken staan voor grote bedragen woonkredieten ingeboekt, terwijl de vastgoedprijzen in Spanje blijven dalen. Tijdens het eerste kwartaal gebeurde dat zelfs aan het snelste tempo ooit.