Onder andere de president van de Duitse Bundesbank Weidmann stemde tegen. De ECB kondigde verder maatregelen aan om de liquiditeit voor de bankensector te vergroten, waaronder een onbeperkte inschrijving door banken op een 6-maands lening van de ECB.

Waar de markt eerder nog rekening hield met verdere

renteverhogingen, is dit beeld na afgelopen week weer omgekeerd, zoals de geldmarktfutures laten zien.

Door de aankondiging en de aankopen van de ECB zijn de rentepercentages van de Spaanse en Italiaanse rentecurve met ruim 1%-punt gedaald deze week. De 10-jaars rentetarieven noteren nu rond de 5%.

Onder andere de president van de Duitse Bundesbank Weidmann stemde tegen. De ECB kondigde verder maatregelen aan om de liquiditeit voor de bankensector te vergroten, waaronder een onbeperkte inschrijving door banken op een 6-maands lening van de ECB. Waar de markt eerder nog rekening hield met verdere renteverhogingen, is dit beeld na afgelopen week weer omgekeerd, zoals de geldmarktfutures laten zien. Door de aankondiging en de aankopen van de ECB zijn de rentepercentages van de Spaanse en Italiaanse rentecurve met ruim 1%-punt gedaald deze week. De 10-jaars rentetarieven noteren nu rond de 5%.