De stijging van de rentevoeten in de periferie vormt het zoveelste bewijs dat de beleggers het vertrouwen in de euro verliezen.

Op de beurzen gebeurt er inmiddels niet zo heel veel. Zowel de BEL 20 als de Euro Stoxx 50 bevinden zich iets boven het slotniveau van gisteren. Op de valutamarkten blijft de koers van de euro eveneens dicht bij huis.

Geen interessant instapmoment H&M

Hennes & Mauritz (H&M) rapporteerde gisteren vorige week over het fiscale tweede kwartaal. Hoewel de resultaten van de kledingwinkelketen beter waren dan verwacht, blijft ABN Amro een houdadvies hanteren voor H&M.

De koers/winstverhouding van het aandeel ligt momenteel boven het historisch gemiddelde, zodat de analisten van de bank dit geen interessant instapmoment vinden.

H&M zag de omzet in het fiscale tweede kwartaal met 15% stijgen, om uit te komen op SEK 31,7 miljard. Dit is iets beter dan de SEK 31,3 miljard die door analisten was becijferd. Ook de nettowinst kwam hoger uit dan verwacht: SEK 5,22 miljard (+23%) versus een consensusverwachting van SEK 4,86 miljard.

De brutomarge van H&M bleef stabiel en kwam uit op 61,7%. Dit is een opsteker, aangezien analisten in de markt erop hadden gerekend dat de brutomarge zou dalen naar 61%.

H&M is voornemens om gedurende dit boekjaar (eindigend in november) 275 nieuwe filialen openen, waarbij het concern vooral in China, de VS en het Verenigd Koninkrijk wil uitbreiden.

Daarnaast heeft de kledingwinkelketen contracten getekend voor wat betreft de opening van filialen in Estland en Indonesië in 2013. Verder zal H&M dit najaar starten met online verkoop in de VS.

Hoewel de kwartaalcijfers van H&M iets beter waren dan verwacht, ziet ABN Amro hierin geen aanleiding om het advies voor het aandeel te verhogen.

Het aandeel H&M heeft in de afgelopen weken een fraaie koerssprong gemaakt, waardoor de koers/winstverhouding inmiddels is opgelopen tot 20,9 (op basis van de verwachte winst in 2013). Hiermee ligt de koers/winstverhouding nu boven het historisch gemiddelde van 19,6.

De stijging van de rentevoeten in de periferie vormt het zoveelste bewijs dat de beleggers het vertrouwen in de euro verliezen. Op de beurzen gebeurt er inmiddels niet zo heel veel. Zowel de BEL 20 als de Euro Stoxx 50 bevinden zich iets boven het slotniveau van gisteren. Op de valutamarkten blijft de koers van de euro eveneens dicht bij huis.Geen interessant instapmoment H&M Hennes & Mauritz (H&M) rapporteerde gisteren vorige week over het fiscale tweede kwartaal. Hoewel de resultaten van de kledingwinkelketen beter waren dan verwacht, blijft ABN Amro een houdadvies hanteren voor H&M. De koers/winstverhouding van het aandeel ligt momenteel boven het historisch gemiddelde, zodat de analisten van de bank dit geen interessant instapmoment vinden. H&M zag de omzet in het fiscale tweede kwartaal met 15% stijgen, om uit te komen op SEK 31,7 miljard. Dit is iets beter dan de SEK 31,3 miljard die door analisten was becijferd. Ook de nettowinst kwam hoger uit dan verwacht: SEK 5,22 miljard (+23%) versus een consensusverwachting van SEK 4,86 miljard. De brutomarge van H&M bleef stabiel en kwam uit op 61,7%. Dit is een opsteker, aangezien analisten in de markt erop hadden gerekend dat de brutomarge zou dalen naar 61%. H&M is voornemens om gedurende dit boekjaar (eindigend in november) 275 nieuwe filialen openen, waarbij het concern vooral in China, de VS en het Verenigd Koninkrijk wil uitbreiden. Daarnaast heeft de kledingwinkelketen contracten getekend voor wat betreft de opening van filialen in Estland en Indonesië in 2013. Verder zal H&M dit najaar starten met online verkoop in de VS. Hoewel de kwartaalcijfers van H&M iets beter waren dan verwacht, ziet ABN Amro hierin geen aanleiding om het advies voor het aandeel te verhogen. Het aandeel H&M heeft in de afgelopen weken een fraaie koerssprong gemaakt, waardoor de koers/winstverhouding inmiddels is opgelopen tot 20,9 (op basis van de verwachte winst in 2013). Hiermee ligt de koers/winstverhouding nu boven het historisch gemiddelde van 19,6.