Toen trad in de middag een plotselinge verbetering van het sentiment op, maar inmiddels zijn we dus weer terug bij diezelfde paniekniveaus.

Als een solide oplossing voor Griekenland donderdag uitblijft, zullen de rentes naar verwachting nog verder oplopen, en worden de beide grote landen de facto uit de

kapitaalmarkt verdreven. Dan volgens Theodoor Gilissen Bankiers zou een echte crisis kunnen uitbreken, met een recessie tot gevolg.

Dat hoeft echter niet te gebeuren; er zijn voldoende signalen dat de speculatie tegen Italië de EU-leiders heeft doordrongen van de noodzaak van snel handelen.

Toen trad in de middag een plotselinge verbetering van het sentiment op, maar inmiddels zijn we dus weer terug bij diezelfde paniekniveaus. Als een solide oplossing voor Griekenland donderdag uitblijft, zullen de rentes naar verwachting nog verder oplopen, en worden de beide grote landen de facto uit de kapitaalmarkt verdreven. Dan volgens Theodoor Gilissen Bankiers zou een echte crisis kunnen uitbreken, met een recessie tot gevolg. Dat hoeft echter niet te gebeuren; er zijn voldoende signalen dat de speculatie tegen Italië de EU-leiders heeft doordrongen van de noodzaak van snel handelen.