De stijging van de koers van de euro lijkt wat te zijn stilgevallen, hoewel de Europese eenheidsmunt vrij makkelijk kan standhouden boven 1,29 dollar. Anderzijds moet ook de goudprijs een toontje lager zingen, de kaap van 1400 dollar kan voorlopig niet worden gerond.

Op de obligatiemarkten verloren de Italiaanse en Spaanse staatsobligaties voor de tweede dag op rij terrein, waardoor het rendement op de 10-jarige staatsobligatie het hoogste niveau in een maand bereikte. Volgens de analisten proberen de analisten nog steeds een juiste prijs te vinden voor de staatsobligaties uit de Europese periferie.

De stijging van de koers van de euro lijkt wat te zijn stilgevallen, hoewel de Europese eenheidsmunt vrij makkelijk kan standhouden boven 1,29 dollar. Anderzijds moet ook de goudprijs een toontje lager zingen, de kaap van 1400 dollar kan voorlopig niet worden gerond. Op de obligatiemarkten verloren de Italiaanse en Spaanse staatsobligaties voor de tweede dag op rij terrein, waardoor het rendement op de 10-jarige staatsobligatie het hoogste niveau in een maand bereikte. Volgens de analisten proberen de analisten nog steeds een juiste prijs te vinden voor de staatsobligaties uit de Europese periferie.