Uiteindelijk sloot de Euro Stoxx 50 zowat 1,25% hoger af, terwijl de BEL 20 zelfs een winst van bijna 2% kon vasthouden. Delhaize lag goed op koers, Colruyt stelde zich met de cijfers op komst eerder afwachtend op.

Op de obligatiemarkt is er de opvallende vaststelling dat de koersen van de perifere staatsobligaties in de afgelopen dagen verder recht gekrabbeld zijn.

Hierbij speelt uiteraard het Griekenland-effect, namelijk de positieve invloed van het maandag afgesloten akkoord over hulp aan het land.

Een andere factor die speelt, is dat de meeste landen zich voor 2012 al voldoende geherfinancierd hebben, wat een gevoel van veiligheid geeft.

Toch is het te vroeg om al victorie te kraaien, de Europese begrotingscrisis kan in de komende weken of maanden nog steeds de kop opsteken.

Uiteindelijk sloot de Euro Stoxx 50 zowat 1,25% hoger af, terwijl de BEL 20 zelfs een winst van bijna 2% kon vasthouden. Delhaize lag goed op koers, Colruyt stelde zich met de cijfers op komst eerder afwachtend op. Op de obligatiemarkt is er de opvallende vaststelling dat de koersen van de perifere staatsobligaties in de afgelopen dagen verder recht gekrabbeld zijn. Hierbij speelt uiteraard het Griekenland-effect, namelijk de positieve invloed van het maandag afgesloten akkoord over hulp aan het land. Een andere factor die speelt, is dat de meeste landen zich voor 2012 al voldoende geherfinancierd hebben, wat een gevoel van veiligheid geeft. Toch is het te vroeg om al victorie te kraaien, de Europese begrotingscrisis kan in de komende weken of maanden nog steeds de kop opsteken.