De verdere inkrimping van de renteverschillen tussen bedrijfs- en overheidsobligaties heeft professor Stefan Duchateau vooral bespeeld op basis van korte termijnfondsen met een flinke blootstelling aan bedrijfskredieten.

De spectaculaire terugval in de "spreads" tussen de PIGS-landen met Duitsland, heeft Duchateau zeer nadrukkelijk weten te benutten via sterk overwogen posities in Ierse, Spaanse en Italiaanse staatsobligaties.

De laatstgenoemde landen krijgen in de aandelenportefeuilles van Duchateau ook steeds nadrukkelijker een plaats toegewezen, vooral door middel van breed gespreide Italiaanse en Spaanse landenfondsen.

Hiermee heroveren ze stilaan maar zeker hun precrisis gewichten, ten nadele van Zweedse en Duitse aandelen die geleidelijk worden afgebouwd. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De verdere inkrimping van de renteverschillen tussen bedrijfs- en overheidsobligaties heeft professor Stefan Duchateau vooral bespeeld op basis van korte termijnfondsen met een flinke blootstelling aan bedrijfskredieten. De spectaculaire terugval in de "spreads" tussen de PIGS-landen met Duitsland, heeft Duchateau zeer nadrukkelijk weten te benutten via sterk overwogen posities in Ierse, Spaanse en Italiaanse staatsobligaties. De laatstgenoemde landen krijgen in de aandelenportefeuilles van Duchateau ook steeds nadrukkelijker een plaats toegewezen, vooral door middel van breed gespreide Italiaanse en Spaanse landenfondsen. Hiermee heroveren ze stilaan maar zeker hun precrisis gewichten, ten nadele van Zweedse en Duitse aandelen die geleidelijk worden afgebouwd. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.