Joe Rundle, head of trading bij het trading platform ETX Capital in het Verenigd Koninkrijk, vreest dat dit nog maar het eerste hoofdstuk is van een nieuwe fase in de Europese schuldencrisis. De Spaanse en Italiaanse obligatierente kan weer door het plafond vliegen, aldus Rundle.

Hij sluit zelfs niet uit dat die rente opnieuw stijgt tot de pieken uit de herfst van vorig jaar, waardoor Spanje bijna werd gedwongen om financiële hulp te vragen. De Spaanse 10-jarige obligatierente kan volgens Rundle stijgen tot 5,60%, de Italiaanse tot 4,80%.

Joe Rundle, head of trading bij het trading platform ETX Capital in het Verenigd Koninkrijk, vreest dat dit nog maar het eerste hoofdstuk is van een nieuwe fase in de Europese schuldencrisis. De Spaanse en Italiaanse obligatierente kan weer door het plafond vliegen, aldus Rundle. Hij sluit zelfs niet uit dat die rente opnieuw stijgt tot de pieken uit de herfst van vorig jaar, waardoor Spanje bijna werd gedwongen om financiële hulp te vragen. De Spaanse 10-jarige obligatierente kan volgens Rundle stijgen tot 5,60%, de Italiaanse tot 4,80%.