De Spaanse en Italiaanse obligatiekoersen zitten in de plus en de Duitse zitten lager, hetgeen aangeeft dat de beleggers geloven dat de economie in de eurozone aan de beterhand is.

Op de Chinese beurs ging het er vanmorgen nogal woelig aan toe, met grote koersbewegingen binnen de Shanghai Composite Index. De beursindex liet de grootste intraday winst optekenen sinds maart 2009, maar uiteindelijk sloot de Chinese beurs toch lager af.

De Shanghai Composite Index moest 0,60% prijsgeven.

De verhandelde volumes waren bijzonder hoog, ze lagen ongeveer 60% boven het gemiddelde dat op dagbasis in Shanghai wordt verhandeld. 16 van de 20 grootste bedrijven uit de Shanghai Composite Index lieten in de loop van de sessie een beweging met de maximaal toegestane 10% optekenen.

De Spaanse en Italiaanse obligatiekoersen zitten in de plus en de Duitse zitten lager, hetgeen aangeeft dat de beleggers geloven dat de economie in de eurozone aan de beterhand is. Op de Chinese beurs ging het er vanmorgen nogal woelig aan toe, met grote koersbewegingen binnen de Shanghai Composite Index. De beursindex liet de grootste intraday winst optekenen sinds maart 2009, maar uiteindelijk sloot de Chinese beurs toch lager af. De Shanghai Composite Index moest 0,60% prijsgeven. De verhandelde volumes waren bijzonder hoog, ze lagen ongeveer 60% boven het gemiddelde dat op dagbasis in Shanghai wordt verhandeld. 16 van de 20 grootste bedrijven uit de Shanghai Composite Index lieten in de loop van de sessie een beweging met de maximaal toegestane 10% optekenen.